Yolanda’s penne met erwten

Yolanda’s penne met erwten
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers:  versgemalen peper, een flinke hand basilicumblaadjes (grof gesneden)

Tip: vanwege aanwezige zouten in zowel de kaas als in het spek is de toevoeging van extra zout niet nodig

Ingrediënten 

200 gr (Lidl) spekblokjes
250 gr verse snoeptomaatjes in vieren gesneden
250 gr diepvriesdoperwtjes
400 gr penne rigate
100 gr Monchou of mascarpone
75 gr versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de saus: verhit een eetlepeltje olijfolie en bak het spek bruin. Bestrooi met versgemalen peper. Voeg de tomaatjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de doperwten toe. Bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg de basilicumblaadjes toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de mascarpone toe aan het spek-tomaatmengsel en roer goed door op hoog vuur. Giet de pasta af en voeg het toe aan de saus. Roer goed door. Zet de warmtebron uit. Voeg daarna de geraspte kaas toe. Roer nog eens goed door en serveer het gerecht bij voorkeur op voorverwarmde borden.

Yolanda over haar gerecht: dit gerecht eten wij thuis heel vaak omdat het makkelijk, lekker en redelijk gezond is door de tomaten en de doperwten. Pas op want het is wel redelijk calorierijk. Voor een intense smaak kun je ook spek aan een stuk gebruiken in plaats van spekblokjes. Gek genoeg is dat meestal duurder maar het smaakt zo veel beter! De toevoeging van flink wat basilicum is ook belangrijk. Een potje bij de Lidl kost een euro, daar kun je voor dit recept zeker 3 keer mee doen en als je er lief voor bent (veel licht, niet te nat, niet te koud) dan groeit hij eindeloos door. Je kunt er ook, als je dat lekker vindt, een bolletjes mozzarella doorheen roeren op het eind. Voegt weinig toe aan de smaak maar de kinderen zijn dol op die draden.

2 gedachten over “Yolanda’s penne met erwten

Laat een antwoord achter aan Annelou Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *