Zonnestraaltjes voor kinderen

De kinderombudsman geeft aan dat 1 op de 9 kinderen in Nederland zorgen over basisbehoeften als voeding, degelijke kleding en electra hebben. Dat is heel triest nieuws. Een kind in Nederland zou in redelijke mate van zorgeloosheid moeten kunnen opgroeien.

Bijstandsgerechten probeert de ouders van deze kinderen te bereiken om in elk geval op het gebied van gezonde voeding gerechten aan te reiken die voor minder dan € 5 te bereiden zijn.

Daarnaast willen wij regelmatig zonnestraaltjes uitdelen. In december hebben we Bart Smit cadeaubonnen aangeboden. In januari H&M kledingbonnen. Uw bedrijf kan deze zonnestraaltjes sponsoren.

Wij hebben gemerkt dat de behoefte en animo voor kleding heel groot is. Veel kinderen in arme gezinnen dragen nooit nieuwe kleding. Ze zijn vaak dik tevreden met de kleding die ze krijgen. Maar, wat zegt u ervan als we een glimlach op het gezicht van een kind toveren door hem of haar eens nieuw te laten shoppen! Dat moet toch ook eens kunnen? Heeft u interesse, neem dan contact met ons op via email info@bijstandsgerechten.nl.

Wilt u een gerecht indienen op de website dan kunt u dat hier doen.

Het artikel van de kinderombudsman leest u via de Telegraaf.

Laten we elkaar helpen.