Daphnes kip fa chong

Daphnes kip fashong
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen (2 dagen)

Daphnes kip fashong

Daphnes kip fashong

Smaakmakers: 2 teentjes knoflook

Bijzondere smaakmakers: 3 el zoete ketjap, 2 el zoute ketjap

Tip: Ga naar uw lokale toko en schaf eenmalig een aantal bijzondere smaakmakers aan. U zult er nog maanden plezier van hebben! Voor dit feestelijke gerecht zijn alle ingrediënten verkrijgbaar via uw lokale toko.

Tip: Een feestelijke aankleding van uw dinertafel met gekleurde doeken en/of servetten vrolijkt uw kersttafel behoorlijk op!

Tip: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH)

Ingrediënten

  • 840 gr witte rijst
  • 8 eieren
  • 1 kilo kousenband
  • 50 gram kip fa chong
  • 1 ui

Bereiding

  • bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat het afkoelen.
  • kook de eieren hard in 10 minuten
  • snijd het ui, de knoflook, de kousenband en de kip fa chong in kleine stukken
  • doe 3-4 eetlepels olie in een ruime pan of wok.
  • bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • voeg de kip fa chong en kousenband toe. Schep goed om.
  • voeg de afgekoelde rijst toe en schep het geheel flink om.
  • voeg de zoete en zoute ketjap toe. Schep flink om.
  • eet smakelijk!

12 gedachten over “Daphnes kip fa chong

      • in engels sprekende lande noemen ze kousenband ook wel longbeans dat zegt het al. het is een dunne lange sperzieboon en bij de jumbo tegenwoordig te koop als ik het goed heb

      • Ha Djoeke, ja dat klopt. Ik heb ze ook gezien bij de Jumbo. groetjes van Merlien

    • Ik koop altijd zak diepvries kouseband, schoon en in kleine stukjes gesneden en je kunt het uit de zak zo toevoegen id pan en het even kort wokken want het heeft maar weinig gaartijd nodig.
      Een zak van 500 gram kost max €1,45 bij sommige Islamitische slagers maar je kunt het ook bij Jumbo kopen, dacht voor €1,35.
      Wij zijn met z’n 2en en ik gebruik per keer 2 ons, meng het met rijst, aardappels of noedels/bami.

    • Oeps, dat is een fout in de bereiding. Alhoewel, sperziebonen hier ook erg lekker bij smaken. Ik pas de bereiding echter aan naar de oorspronkelijke bedoeling. Dank voor het melden. groetjes, Merlien Welzijn

      • het menu is nog steeds niet aangepast, met kousenband lijkt het me lekkerder ook qua structuur.

    • Ha Fieke, kip fa chong is in dit gerecht de rode, kruidige kippenworst die je bijvoorbeeld bij de toko kunt kopen. Het wordt vaak in de Aziatische en Surinaamse keuken gebruikt. groetjes, Merlien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *