Magrés spinazietaart

Magrés spinazietaart
geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper en zout

10 plakjes bladerdeeg
2 uien
8 plakken jong belegen kaas
1 pak (450 gr) diepvriesspinazie
1 ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de spinazie ontdooien. Pel en snipper de uien. Splits het ei. Leg 6 stukjes bladerdeeg, overlappend, in een beboterde ovenschaal. Laat de randen overhangen. Verdeel 4 plakjes kaas over de bodem van bladerdeegvellen; laat hierbij de randen vrij. Pak een koekenpan en fruit de ui. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef. Om er zeker van te zijn dat er geen vocht meer in zit, drukt u ook het laatste vocht er met een lepel uit. Voeg hieraan de ui, alleen eiwit en naar smaak peper en zout toe. Roer het mengsel goed door. Giet het mengsel in de ovenschaal. Leg daaroverheen de overige kaas en vervolgens de overige 4 bladerdeegvellen. Druk de randen met een vork aan. Bestrijk met eigeel en laat circa 40 minuten bakken.

7 gedachten over “Magrés spinazietaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *