Annekes groene groenten couscous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 1 eetlepel komijnpoeder, 1 teentje knoflook (of 1 theelepel knoflookpoeder)
Ingrediënten
200 gram (diepvries)spinazie
2 stuks prei (grote)
1 courgette
300 gram couscous
100 gram cashewnoten
100 gram rozijnen
Bereiding
Snijd de prei in halve ringen, was en laat uitlekken. Was de courgette en snijd het in blokjes. Bak de prei glazig in 1-2 minuutjes. Voeg de courgette toe en bak mee, onder regelmatig omscheppen gedurende 3-4 minuten. Voeg de komijnpoeder toe en schep goed om. Voeg de bevroren spinazie toe en als laatste de rozijnen. Laat de spinazie in de pan ontdooien en doorwarmen. Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg de couscous na het verstrijken van de kooktijd toe aan het groentemengsel en roer goed door elkaar. Schep de couscous op en garneer met de (gebroken) cashewnoten.
Anneke over haar gerecht: Als je verse knoflook gebruikt fruit die dan eerst, het poeder kan tegelijk met het komijnpoeder. Als je de couscous kookt kun je eventueel wat olijfolie en zout toevoegen voor de smaak. Eet smakelijk!