Anneke’s lente salade

Anneke’s lente salade
Geschikt voor 2 personen

Smaakmakers: peper, zout, knoflook, (verse) bieslook

Ingrediënten
200 gr (AH) Hüttenkäse/cottage cheese
200 gram (halve krop) sla
15-20 gram Parmezaanse kaas
1 (Lidl) avocado
2 eieren
2 sneetjes (bruin) brood
10-20 gram cashewnoten

Bereiding
Kook de eieren, pel ze en halveer ze. Snijd de avocado in blokjes. Snijd de sla in reepjes. Roer met een vork de bieslook, peper, zout, knoflook en de Parmezaanse kaas door de Hüttenkäse.
Doe de sla, avocado en de Hüttenkäse in een kom en schep goed door elkaar. Serveer met een ei, een snee brood en een handje cashewnoten.
Anneke over haar gerecht: Je kunt de avocado het makkelijkst in de schil snijden en dan de blokjes met een lepel eruit halen. Vind je een avocado te duur, neem dan een lekkere courgette als alternatief. Als de kaas geen dierlijk stremsel bevat mag het officieel niet Parmezaanse kaas heten, maar de smaak van deze goedkope variant is ook erg lekker. Als je echt vegetarisch wilt eten let dan op dat er geen gelatine in de hüttenkäse zit.