Annekes makreelsalade
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 1 teentje knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder, zout, peper
Ingrediënten
200 ml (Zuivelhoeve) yoghurt
krop sla
2 appels (uit een voordeelzak)
100 gr (AH) cashewnoten
Blikje gerookte makreel (John West)
300gr (AH) macaroni
Bereiding
Dressing
Pers de knoflook en voeg toe aan de yoghurt, voeg 2-3 eetlepels (olijf)olie toe. Roer alles goed door de yoghurt en maak naar smaak af met peper en zout.
Salade
Kook de pasta. Giet af en spoel met koud water. Laat afkoelen. Snijd en was de sla. Was en snijd de appels in blokjes. Verwijder graatjes uit de makreel en snijd in kleine stukjes.
Meng de sla, appel, makreel, cashewnoten en pasta door elkaar. Voeg de dressing toe en meng door elkaar.
Anneke over haar gerecht: Je kunt de pasta ook weglaten. Smaakmakers die erg lekker zijn bij dit recept zijn bieslook en peterselie.