Annekes vega preitaart

Annekes vega preitaart met roomkaas, brie en cashewnoten
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Tip: prei kun je het hele jaar door krijgen. Bewaar prei wekenlang door het in de grond te steken. Anders blancheren en invriezen (voor gebruik dan niet ontdooien), of maximaal 2 weken in de koelkast (groenten la)
Tip: in roomkaas zitten veel verzadigde vetten. Eet het daarom niet te veel, te vaak. Cashewnoten bevatten onverzadigd vet en bijvoorbeeld vitamine B12 en selenium (goed voor schildklier en lever)

Ingrediënten

1 pak (10 vellen) bladerdeeg
500 gr (Lidl/markt) prei
150 gram brie
150 gr (AH) cashewnoten
Roomkaas met kruiden (merk Garlan)

 Bereiding:

Leg de bladerdeegplakjes op een droge ondergrond en uit elkaar om te ontdooien. Snijd de prei in ringen en was ze. Doe de prei met de roomkaas in een pan en verhit op een laag vuur. De roomkaas moet smelten en de prei moet iets zacht worden (niet koken).

Snijd ondertussen de brie in plakken en vet een ovenschaal in. Verdeel de plakken bladerdeeg over de bodem en zijkant van de ovenschaal, maar hou er twee achter. Snijd die plakjes bladerdeeg elk in ongeveer 10 reepjes. Prik met een vork gaatjes in de plakjes bladerdeeg in de ovenschaal. Giet dan de prei in de schaal. Leg de plakken brie eroverheen en strooi tenslotte de cashewnoten over de brie. Leg de reepjes bladerdeeg in een roostervorm op de nootjes.

Bak de taart in de oven gedurende circa 20 min op 200 graden

Anneke over haar recept: Voor de mensen die graag vlees eten kunnen er eventueel ham, spekblokjes, of gehakt bij doen. Dit maakt het gerecht wel duurder. Hou er rekening mee dat met name het gehakt vaak niet gaar wordt als het zo kort in de oven gaat. Bak het dus eerst rul voor het in de ovenschaal gaat.