Anneke’s vegetarische bietjessalade

Anneke’s vegetarische bietjessalade

Smaakmakers: zout (olijf)olie,

Ingrediënten 
500gr (voorgekookte) bietjes
zachte geitenkaas
handje noten (bijv Cashewnoten)
200gr peen
200 gr sla (halve krop)
3 eetlepels honing
3 eetlepels azijn

Bereiding
Vang het sap op van de bieten. Snijd de bieten in dobbelsteentjes. Maak een dressing van het bietensap met de honing en de azijn. Roer goed door elkaar. Rooster de (Cashew)nootjes heel even in een droge koekenpan. Zet apart. Snijd de peen in dunne schijfjes. Voeg (olijf)olie en zout toe en schep goed door. Bak het geheel in een koekenpan en laat deze wortelchips uitlekken op keukenpapier. Laat alle ingrediënten afkoelen..

Doe de sla in een kom en giet de dressing erover. Roer de bietjes erdoor. Schep op borden, en verkruimel er de geitenkaas over. Strooi wat nootjes over de salade en wat wortelchips ernaast.

Anneke over haar recept: Ik heb allerlei soorten azijn, en met fruitazijn (bijvoorbeeld frambozen) en Balsamico azijn is het erg lekker! Die zijn allebei wat zoeter dan gewone azijn. Een alternatief zou azijn met wat (basterd)suiker kunnen zijn. De geitenkaas bevat normaal gesproken stremsel, al is het lastig om erachter te komen wat voor soort. AH geitenkaas heeft een logo van vegetarisch op de verpakking, dus ik ben er maar vanuit gegaan dat het dus om een vegetarisch stremsel ging. Volgens mijn vriend was het voor herhaling vatbaar, en hij is een echt carnivoor, dus dat zegt wel wat!