Annekes vegetarische pompoensoep

Annekes vegetarische pompoensoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

annekes-vegetarische-pompoensoep

Smaakmakers: eetlepel rozemarijn, theelepel tijm, bouillonblokje, zout en peper naar smaak
Tip: een biologische pompoen kun je met schil en al bereiden
Ingrediënten en kosten
2,5 liter kraanwater
1 pompoen (fles of rond) € 2,99 
2 uien € 0,20
2 appels € 0,45
1 blikje (400ml) kokosmelk (Tropical) € 0,89
1 pakje afbak baguettes € 0,39
Totaal € 4,92
Bereiding
Snijd top en kont van de pompoen. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden en snijd in stukken. Pel en snijd de ui in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd in stukken. Zet een pan met water op en voeg direct de pompoen, ui, appel en alle smaakmakers toe. Kook gaar in 15-20 minuten.
Pureer na het verstrijken van de kooktijd met een hittebestendige staafmixer. Laat nog 3-5 minuten doorkoken en roer tenslotte de kokosmelk door de soepen laat nog even goed mee warmen.
Anneke over haar recept: Wil je liever kosten besparen, dan kun je ipv kokosmelk ook kookroom gebruiken. De soep is vrij zoet, ondanks het zout en de peper. Als je het liever wat pittiger wilt kun je er ook chilipoeder doorheen doen. Houd je van vlees, dan kun je rookworst of gerookte spekjes toevoegen.