A’s rijst met sardientjes en komkommersalade
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Tip: augurkennat is gemakkelijk zelf te maken met wat azijn, water en een beetje suiker.
Ingrediënten
420 gram zilvervlies rijst
360 gram (3 blikjes Princes) sardines
2 grote uien
1 eetlepel sambal badjak
1 grote komkommer (circa 450 gram)
een flinke plas augurkennat
Bereiding
Was de komkommer en snijd het in plakjes. Meng het met het augurkennat. Koel wegzetten tot gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snipper de uien. Verhit wat olie in een pan. Gebruik hiervoor een deel van de olie uit de blikjes. Voeg de sambal toe en laat een minuutje meebakken. Voeg de sardientjes toe, schep goed om en laat mee warmen.
A over haar gerecht: Als je dit opdient kun je de sardientjes ook door de rijst scheppen. In plaats van augurkennat kun je ook het vocht gebruiken uit een pot zilveruitjes. Niet weggooien dus. Je kunt het gewoon als dressing gebruiken!