Eefjes chicken pot pie

Eefjes chicken pot pie
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

eefjes chicken pot pie

Smaakmakers: (eventueel zout), peper, 1/2 bouillonblokje,1/4e theelepel kipkruiden

Let op: voor de bereiding van dit recept is een multicooker nodig

Ingrediënten 
400 gram kipfilet
2 (circa 220 gram) prei
1 doosje (circa 125 gram) champignons
kliekjes groenten uit eigen vriezer/koelkast
1/2 zakje (Lidl) aardappelkroketjes
1 flinke (circa 70 gram) ui gesnipperd
30 gram bloem
240 ml melk
480 ml kraanwater

Bereiding:
Pel en snipper de uit. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de prei en ringen en spoel goed schoon.

Zet je multicooker aan op de crust/fry stand en zet de timer op 30 minuten.  Bak de ui glazig in wat boter. Voeg nu de bloem, zout, peper en kipkruiden toe. Roer goed door. Voeg kraanwater en een half bouillonblokje toe en breng de saus aan de kook onder af en toe roeren en laat indikken.

Als de timer afloopt, voeg de groenten en kip toe en roer goed. Leg als laatste de aardappelkroketjes bovenop het mengsel. Stel de multicoocker nu in op de stand voor kip/stew, 90 graden en de timer op 1 uur.

Eefje over haar gerecht: Natuurlijk begrijp ik dat niet iedereen een multicooker heeft. Dit gerecht kan ook in de oven bereid worden. Ik gok er op dat de bereidingstijd dan circa 30 minuten is in een voorverwarmde oven op 180 graden. Maar elke oven werkt natuurlijk anders etc. De saus kun je dan even in een pannetje op het fornuis maken. Vet de ovenschaal in. Voeg dan de saus toe, de groenten en de kip (alles door elkaar). Qua groenten kun je eigenlijk alles wel gebruiken wat je nog in de koelkast hebt liggen. Je kunt met dit gerecht dus ook gemakkelijk kliekjes opmaken.