Grietjes Flammenkuchen

Grietjes Flammenkuchen
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: peper

Ingrediënten en kosten
Voor de bodem:
350 gr bloem € 0,35
7 gr gist € 0,19
7 gr zout
200 ml lauwwarm water
Scheutje (olijf)olie
Voor de topping:
200 gr crème fraîche € 0,49
100 ml yoghurt € 0,07
125 gr spekreepjes € 1,00
2 uien € 0,20
Totaal: €2,30 

Bereiding
Doe de bloem in een kom. Voeg gist, dan zout, dan water en de olijfolie toe. Kneed er (met de hand of met een keukenmachine) in circa 10 minuten soepel deeg van. Het is klaar als het licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Laat het deeg (afgedekt) een uurtje rijzen op een warme plek. Rol het deeg dun uit op een vel bakpapier.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. Pel de ui, snijd het in halve ringen en verdeel over de bodem. Verdeel ook de spekreepjes over de bodem. Breng het geheel op smaak met peper. Bak af in 8 tot 10 minuten.

Grietje over haar lunchgerecht: Je kunt de crème fraiche ook mengen met zure room of koffiemelk. Wanneer je het deeg uitrolt bestuif dan de ondergrond met wat bloem. Ik rol de deeg meestal uit als rechthoek.check tussendoor of het bakken niet te snel gaat (iedere oven is net even anders afgesteld). Dit gerecht is ook erg lekker met een droge witte wijn.