Grietje’s Oosterse sperziebonen met rijst

Grietjes Oosterse sperziebonen met rijst

Grietjes Oosterse sperziebonen met rijst
Geschikt voor 2 volwassenen

Smaakmakers: 1 theelepel laos, 1 theelepel sambal Oelek, 4 tenen knoflook

Ingrediënten
2 uien
300g basmati/pandan rijst
900g sperziebonen (diepvries)
1 klein blikje tomatenpuree
200 ml kokosmelk

Bereiding
Laat de sperziebonen ontdooien voor gebruik. Verhit in een grote hapjespan wat olie en fruit de ui, knoflook, sambal, en laos  totdat de ui en knoflook zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de sperziebonen toe en blus af met de kokosmelk en 200 ml water. Laat vervolgens de boontjes ongeveer 15 minuten met de deksel op de pan sudderen. Gebruik deze 15 minuten om de rijst volgens aanwijzing van de verpakking te koken.

Grietje over het gerecht: Het gerecht is vegetarisch. Heb je liever vlees, dan kun je dit bijvoorbeeld met kip combineren. Je kunt het gerecht een meer Oosterse smaak geven door 1 theelepel trassie toe te voegen. Eet smakelijk!