Joops aardappelroosjes met spek en komkommer

Joops aardappelroosjes met spek en komkommer
Geschikt voor 2 volwassenen

Let op: voor dit heerlijke recept is een mandoline of groentesnijder aan te raden en een silicone muffinvorm

Tip: van de aardappelkliekjes die na het snijden over blijven, maar die te klein zijn voor de roosjes kun je lekkere chipjes maken, of koken en de volgende dag in een stamppotje mee stampen.

Ingrediënten:
5 middelgrote aardappelen (circa 500 gram)
10 plakken ontbijtspek
1 grote komkommer (circa 450 gram

Bereiding:
Schil de aardappelen. Snijd ze in schijfjes. Voor 1 roosje gebruikt u circa 8 aardappelschijfjes. Leg een paar schijfjes op elkaar en leg daar een stuk ontbijtspek op. Leg daar weer wat aardappelschijfjes op en weer een stuk ontbijtspek. Rol het geheel voorzichtig op en plaats direct in de silicone muffinvorm. (Invetten is niet nodig). Bak de roosjes in 30-40 minuten in een oven op 200-220 graden. Snijd de komkommer is sierlijke krullen.

Joop over zijn gerecht: Gebruik je geen ontbijtspek, dan kun je een sausje maken van olijfolie, Italiaanse kruiden, knoflook, peper en zout. Smeer de aardappelschijfjes hiermee in en rol ze op.