Quesadilla (Kees zijn dia’s)
Een simpel, lekker mexicaans gerecht dat met enige fantasie enorm uit te breiden valt door bijvoorbeeld kliekjes of juist verse groenten en / of fruit toe te voegen. Dit heb je nodig voor de basis:
Tip: in plaats van de hete saus (tobasco) kun je bijvoorbeeld ook sweet chili saus gebruiken
Ingrediënten
Klontje Boter
Een tortilla
geraspte kaas
Hete saus
Kosten
Dat hangt er erg vanaf. Omdat ik momenteel niet in NL woon kan ik niet een betrouwbare prijs indicatie verlenen
Bereiding
Neem een koekepan die een slag groter is dan de tortilla die je hiervoor gebruikt en smelt hierin de boter. Doe een paar druppels van je hete saus over een kant van de tortilla en smeer het lekker uit. Leg de tortilla in de warme koekepan met de besmeerde kant naar boven en leg wat kaas op een helft. Het vuur mag na een paar seconden omlaag en de tortilla kan dubbelgevouwen worden. Om de dertigtal seconden even omdraaien zodat je een mooie, bruine, krokante buitenkant krijgt en binnen een paar minuten is je veredelde tosti klaar!
Kees over zijn tip: Dit basisrecept valt enorm uit te breiden door fijngesneden groente naar keuze (denk aan een tomaat, ui, komkommer, maar bijvoorbeeld ook fruit als ananas) op je kaas te leggen voordat je de tortilla dichtvouwt. Erg lekker ook met een schep salsa.