kikkererwten salade à la Marlous

Joy’s kikkererwtensalade
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Joy's kikkererwtensalade

Smaakmakers: knoflookpoeder, paprikapoeder (evt chilipoeder)

Tip: een potje pesto koop je bijvoorbeeld bij Xenos
Tip: de kikkererwt is een voedzame Noord-Afrikaanse peulvrucht boordevol vezels en allerlei mineralen, B-vitamines en ijzer. Een aanrader voor gezonde eters!
Ingrediënten 
blik kikkererwten
2 tomaten
1 krop ijsberg sla
mozzarella
pesto
lente ui
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze dan in een schaal. Meng hier paprikapoeder, knoflookpoeder, evt chilipoeder en een scheutje (olijf)olie door. Leg een bakpapiertje op een bakplaat, verdeel de kikkererwten over de plaat en bak ze in circa 15 minuten bruin. Neem de bakplaat uit de oven, hussel de erwten voorzichtig –  er kan er wel eens 1 ontploffen – en bak nog circa 10 minuten.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Was de lente-ui en hak fijn. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Meng alles in een kom en voeg een goede lik pesto (naar smaak) en de nog warme kikkererwten toe. Laat het geheel afkoelen. Was en snijd de sla intussen en meng alles nog eens goed.
Marlous over haar tip: je kunt evt nog wat verse basilicum of pompoenpitjes naar smaak toe voegen. Eet smakelijk!