Linda en Sergio’s broccolistamppot

Linda en Sergio’s broccolistamppot
Geschikt voor 2 volwassenen

Linda en Sergio's broccolistamppot

Smaakmakers: zout en peper

Let op: dit recept borduurt voort op een eerder door Linda en Sergio bereid recept. De recepten van Linda en Sergio gaan uit van meerdere kleine maaltijden per dag, waarbij bij elk gerecht groente wordt toegevoegd (ook dus bij het ontbijt en/of lunch)

Tip: om ervoor te zorgen dat spekjes minder vet zijn, kunnen ze vóór bereiding in keukenpapier gerold worden. Leg in een magnetronbestendige schaal met deksel en bak 1 minuut op vol vermogen. Het vet wat vrij komt wordt geabsorbeerd door het keukenpapier. Zo gaan de spekjes magerder de pan in. Ook kan de spek uitgebakken worden (zonder boter/olie) waarbij het vrijkomende vet wat als overtollig beschouwd wordt simpelweg weg geschept kan worden

Ingrediënten
3 grote aardappelen
1 broccoli stronk
1/4 zakje geraspte kaas
1/2 bakje spekreepjes

Bereiding
Schil en snijd de broccolistronk en de aardappelen. Kook het geheel in 10-15 minuten gaar. Giet af. Bak intussen de spekjes uit. Meng of pureer alles samen met de kaas en voeg peper en zout naar smaak toe.

Linda en Sergio over hun gerecht: Wil je wel een zachte stamppot structuur, stamp dan alle ingrediënten behalve de kaas met een aardappelstamper na het koken/ Na het stampen voeg je de kaas toe en roer je alles nog een keer goed door voor je opschept. Ben je bang dat het toevoegen van spekvet de maaltijd te zwaar of te vet maakt? Gebruik dan een scheutje melk om de stamppot lekker smeuïg te maken. Voor dit recept en meer kun je ook een kijkje nemen op onze blog