Linda en Sergio’s champignonsoep

Linda en Sergio’s champignonsoep
Geschikt voor 2 volwassenen

Linda en Sergio's Champignonsoep

Smaakmakers: half bouillonblokje, zout, peper

Let op: De recepten van Linda en Sergio gaan uit van meerdere kleine maaltijden per dag, waarbij bij elk gerecht groente wordt toegevoegd (ook dus bij het ontbijt en/of lunch)

Ingrediënten 
Half bakje champignons
Half flesje kookroom
250 ml kraanwater
handje bloem
een klont (circa 20 gram) roomboter

Bereiding
Wrijf de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Verwarm wat boter in een pan. Bak de champignons licht aan. Voeg de kook room en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het binden met de bloem. Op smaak brengen met een half bouillonblokje en eventueel zout en peper

Linda en Sergio over hun recept: Indien de soep dun blijft in een aparte pan een gelijke hoeveelheid boter en bloem onder verhitting mengen en dit mengsel door de soep roeren. Mocht je soep niet willen binden, of houd je van een wat zwaardere en dikkere soep dan maak je in aparte pan roux en voeg je deze toe aan de kookroom en het water. Voor dit recept en meer kun je ook een kijkje nemen op onze blog.