1/2 braadhaantje
250 gram sperziebonen
3 middelgrote (circa 300 gram) aardappelen
Bereiding:
Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Maak inkepingen in de borstdelen van de kip. Doe de knoflook hierin. Bestrooi de kip met zout en peper. Bak de kip aan beide zijden in 10-12 minuten licht bruin in een braadpan. Laat de kip ongeveer 30 minuten garen (af en toe keren).
Boen de aardappelen en snijd ze in plakken van circa 1 centimeter. Haal de kip uit de pan, houd de kippenpoten en vleugels apart en been de rest uit. Voeg aan het bakvet van de kip de aardappelen toe. Stoof de aardappelen beetgaar in circa 8-10 minuten. Voeg de kip weer toe en laat alles nog circa 4-6 minute nagaren.
Kook de boontjes in 8-10 minuten gaar en giet af.
Linda en Sergio over hun gerecht: Vries de helft van de gekookte boontjes in. Hier maken we later in de week een éénpansgerecht met aardappelen en uitgebakken spekjes mee. De poten kunnen in de koelkast, de vleugels kun je het beste in de vriezer leggen. Gooi het kipkarkas niet weg. Het karkas koken we later in dezelfde week uit om een heerlijke bouillon van te maken én het karkas gaan we pluizen. Het zal je verbazen hoeveel vlees hier nog uit komt! Voor dit recept en meer kun je ook een kijkje nemen op onze blog