Lisette’s stamppotje prei mosterd

Lisette’s stamppotje prei mosterd
Geschikt voor 2 volwassenen

Lisette's stamppotje prei mosterd

Smaakmakers: 1 eetlepel mosterd, peper, zout

Tip 1: alle ingrediënten zijn van AH Basic, het budgetmerk van AH
Tip 2: zomerprei (apr-aug), herfstprei (sept-dec), winterprei (dec-apr). Het hele jaar in seizoen dus!

Ingrediënten
500 gram aardappelen
150 gram (half zakje) spekjes
4 prei stronken (440 gram)
4 scharrel eieren

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in 10-15 minuten.
Breng een pan water aan de kook, voeg de eieren voorzichtig toe en kook circa 9-10 minuten. Koel ze af in koud water en pel ze. Prak 2 eieren en snijd de andere 2 met een ei-snijder.

Snijd de onderkant van de preien, halveer in de lengte, spoel ze goed schoon, snijd ze in dunne halve ringen en laat uitlekken in een vergiet. Bak de spekjes uit in een grote koekenpan, verwijder overtollig bakvet. Voeg de prei toe en laat slinken en garen gedurende 6-8 minuten. Roer de mosterd er doorheen.

Giet de aardappelen af, stamp ze, voeg de spekjes met de prei en mosterd en de twee geprakte eieren toe. Roer goed door en maak op smaak met peper. Verdeel de stamppot over twee borden. Garneer met de in plakjes gesneden ei.

Lisette over haar gerecht: om energie te besparen kun je de eieren ook samen met de aardappelstukjes koken. Van dit recept maak je gemakkelijk een vegetarische versie door de spekjes te vervangen door blokjes oude kaas. Kaas is wel duurder dan spekjes.