Marjans tomatensoep

Marjans tomatensoep
Lunchgerecht geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper en 1 runderbouillonblokje

Ingrediënten 
2 liter kraanwater
4 kleine blikjes tomatenpuree
1 ui
een handvol witte rijst
200 gram gemengd gehakt

Bereiding
Pel en snipper de ui. Open de blikjes tomatenpuree. Strooi wat zout over de gehakt, kneed goed en draai er kleine balletjes van. Zet een pan met het water op. Voeg de balletjes toe zodra het water kookt. Als de balletje boven komen drijven, voeg dan de tomatenpuree en ui toe en laat circa 10 minuten onder af en toe roeren doorkoken. Voeg het bouillonblokje toe en de rijst. Zodra de rijst gaar is, afmaken met peper en opdienen.

Marjan over haar gerecht: normaliter blog ik nooit, maar dit simpele gerecht wilde ik graag delen. Eet smakelijk!