Marja’s pittige bloemkoolsoep

Marja’s pittige bloemkoolsoep
Geschikt voor 2 volwassenen
marjas-pittige-bloemkoolsoep

Smaakmakers: 2 teentjes knoflook, 2 theelepels garam masala kruiden, pepertje en zout

Ingrediënten 
een halve bloemkool
2 aardappelen
1 ui
50 gram geraspte kaas
4 eetlepels kokos
4 grote bekers kraanwater

Bereiding

Was en snijd de bloemkool (inclusief stronk). Pel en snipper de ui. Pel en pers de teentjes knoflook. Fruit samen tot de ui na 2-3 minuten glazig ziet. Voeg de bloemkool toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg de masala, zout en het hele pepertje toe. Bak nog 2-3 minuten door onder voortdurend omscheppen. Blus af met het water. Voeg de aardappelen toe. Kook gaar in 8-10 minuten.

Ondertussen de kokos overgieten met een kopje kokend water en dat mixen.

Na het verstrijken van de kooktijd de bloemkoolsoep pureren met een hittebestendige staafmixer. De kokos nu in een fijne zeef drukken en uit laten lekken. De melk die er af komt door de soep roeren en nog 2-3 minuutjes doorkoken. Serveer in een kom en maak af met de kaas.

Marja over haar gerecht:
Als je echt van pittig houd kun je een heel pepertje met de soep meekoken. Om te garneren kun je een beetje gesneden korianderblad gebruiken. Lekker met zelfgebakken brood erbij. Eet smakelijk!