Marleen’s pasta carbonara met tuinbonen en tomaat

Marleen’s pasta carbonara met tuinbonen en tomaat
geschikt voor 2 volwassenen

Smaakmakers: 1 teentje knoflook

Ingrediënten en kosten
150 gram penne € 0,25
2 eieren € 0,31
75 gram geraspte kaas € 0,99
125 gram spekjes € 0,99
300 gram tuinbonen (diepvries) €0,90
3 bosuien of 1 sjalotje € 0,15
25 gram crème fraîche € 0,18
150 gram cherrytomaatjes € 0,45
Totaal € 4,22

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg bij de pasta direct de tuinbonen toe. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Pel de knoflook en snijd in kleine stukjes. Halveer de tomaten. Bak de spekjes uit. Voeg de en ui toe en laat even meebakken. Voeg als laatste de tomaat toe en laat nog even meebakken.

Klop ondertussen de eieren en crème fraîche los. Voeg de geraspte kaas toe.

Giet de pasta en tuinbonen af. Doe de pasta direct weer terug in de pan en voeg het ei-mengsel toe. Goed doorroeren met een spatel of pollepel. Hierdoor stolt het ei om de pasta heen. Voeg het spek-ui-tomaat mengsel toe. Direct serveren.

Marleen over haar gerecht: Wij hebben dit recept vandaag uitgeprobeerd. Erg lekker en voor herhaling vatbaar. Ik maak graag recepten van deze website en nu deel ik er ook zelf een recept. Eet smakelijk!