Micha’s vegetarische vleesvervangers
1. vega balletjes/schijfjes/worstjes
Oud brood, maakt niet uit wat, met korst en al in kleine stukjes snijden en daar warme groentebouillon overheen gieten. Niet teveel want het moet niet zompig worden. Laat het brood een half uurtje weken. Voeg er vervolgens nog wat kruiden door, blokjes kaas, noten, paddenstoelen, stukjes ui, groenten of wat dan ook. Alles nu goed kneden en eventueel nog wat paneermeel bij het mengsel voegen als het te nat is. Laat alles goed afkoelen en zet in de koelkast. Als het mengsel koud is kleeft het amper, vandaar.
Maak nu schijven, balletjes of worsten van het broodmengsel en bak ze lekker bruin in de koekenpan.
2. vega filet americain
Verkruimel wat rijstewafels en doe er wat tomatenpuree doorheen, een fijn gehakt uitje en maak op smaak af met peper en zout en evt. wat mosterd
Lekker op een toastje.