Michel’s pasta

Michel’s pasta
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Tip 1: macaroni en spekblokjes laten zich goed invriezen, dus bereid iets meer en vries het in. Dat geeft een andere keer een gemakkelijke dag.
Tip 2: Koop een kilo pak macaroni voor een extra gunstige prijs!

Ingrediënten 
500 gram Toscaanse macaroni
140 gram Tomaten Puree
1 Pakje Knorr Macaroni mix
250 gram macaroni/spaghetti groenten
1 Slagershuis Rookworst
1 Grove ui
150 gram Spekblokjes

Bereiding
Pel en snipper de ui. Snijd de rookworst in blokjes. Bereid de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de spekblokjes en rookworst rondom even aan. Voeg de ui toe en bak deze 1-2 minuten mee tot die glazig ziet. Voeg de macaroni groenten toe en bak 2-4 minuten mee onder regelmatig omscheppen. Voeg de tomatenpuree en de macaroni mix toe. Blus af met de hoeveelheid water die op de verpakking op de macaroni mix vermeld staat. Roer goed door elkaar en laat rustig pruttelen. Giet de macaroni af als de kooktijd verstreken is en voeg toe. Schep goed door elkaar en laat goed door warmen.

Michel over zijn gerecht: Het basisrecept heb ik van mijn opa en daar heb ik een variant op gemaakt die ook voor een lager budget haalbaar is. Ons zoontje vind het heerlijk net als wij zelf, misschien is het in het begin wat wennen omdat het afwijkt van de standaard pasta gerechten maar het is absoluut de moeite waard om eens te proberen. Alle ingrediënten zijn goed verkrijgbaar bij praktisch elke supermarkt maar wij zijn hier uitgegaan van de Jumbo bij ons in de wijk. Hier zijn ook de prijzen op gebaseerd. Mocht je een keer iets meer te besteden hebben dan kun je ook eventueel champignons, verse kruiden, groenten of een gebakken eitje toevoegen. Garneer met wat geraspte kaas. Als smaakmakers kun je ook denken aan zaken als ketjap, sambal of maggi.