Miekes vega hutspot

Miekes vega hutspot
Geschikt voor 2 volwassenen en 1 kind

miekes vega hutspot

Smaakmakers: zout, peper

Ingrediënten 
400 gram winterwortelen
200 gram prei
400 gram aardappelen
2 plakken jonge kaas
100 gram walnoten

Bereiding

Schrap de wortels schoon en snijd ze in stukken. Snijd de prei in ringen en was ze schoon in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook alles in 10-15 minuten gaar met wat zout en peper. Giet af.  Stamp fijn met een stamper. Voeg de kaas toe en schep er goed doorheen. Schep op en garneer met de noten.

Mieke over haar recept: als vegetariër gebruik ik geen jus. Ik voeg meestal wat (jonge) kaas toe om de maaltijd smeuïg te maken. Noten heb ik zelf altijd in huis. Ook zorg ik ervoor dat ik groenten in de aanbieding koop. Ik koop dan groot in en snijd alles in stukken en bewaar het in de vriezer. Zo kan ik tijdens het koken mijn maaltijden verrijken door telkens een handje van verschillende groentesoorten toe te voegen. Wat ook lekker is: de hutspot ’s middags maken en dan ’s avonds even bakken in de koekenpan met klein beetje boter. Lekker om eventueel wat appelmoes toe te voegen.