Monique’s basis knoflooksaus
Smaakmakers: 4 teentjes knoflook
Ingrediënten en kosten:
1 emmertje frietsaus (Perfect) € 1,02
kraanwater
Totaal: € 1,02
Bereiding
Pel en pers de knoflook. Meng dit met een garde door de frietsaus (in de emmer). Voeg een beetje water toe net zolang tot het voor u de gewenste dikte heeft.
Monique’s knoflooksaus met yoghurt
Smaakmakers: 4 teentjes knoflook, (gedroogde) bieslook
Ingrediënten en kosten
1 emmertje frietsaus (Perfect) € 1,02
250 ml magere (Zuivel Meester) yoghurt € 0,15
Totaal: € 1,17
Bereiding
Pel en pers de knoflook. Meng dit met een garde door de frietsaus (in de emmer).
Voeg de yoghurt en bieslook naar smaak toe en dit goed door elkaar.
Voeg dan een klein beetje water toe tot de saus op gewenste dikte is.
Monique over haar sausjes: de variant op basis van yoghurt is minder lang houdbaar. Met verse bieslook doe je best wel lang. Maar, of je nu de gedroogde of verse gebruikt, voeg het beetje bij beetje toe en proef tussentijds.