Nicole’s 1 persoons noedels

Nicole’s 1 persoons noedels
Geschikt voor 1 volwassene

Smaakmakers: 1 teentje knoflook

Tip 1: Een blikje Luncheon meat bevat 6 plakken en kost circa € 1,08. Wat niet direct gebruikt wordt kan (per plak) ingevroren worden.
Tip 2: Xenos verkoopt vaak 6 pakjes noedels voor minder dan 2 euro. 

Ingrediënten en kosten
1 plak Blikje Luncheon meat  € 0,18 
1 ei € 0,16 
100 gram Roerbak mix € 0,13
Pakje noedles € 0,45 
Totaal € 0,92

Bereiding
Kook het ei hard of zacht al naar wat de voorkeur heeft. Wok de groenten 2 à 3 minuten met de knoflook in een pan. Maak de noedels aan met kokend water en de kruiden die erbij geleverd zijn. Bak de plak luncheon meat aan aan beide kanten totdat deze wat bruin is. Als de noedels klaar zijn, ongeveer na 3 minuten wellen, roer hier dan de groenten doorheen. Leg het ei en de luncheon er boven op.

Nicole over haar gerecht: Het gekookte ei kun je ook kort aan alle kanten bruin bakken in een pan. Dat maakt het wat knapperiger. Heb je liever een omelet? Ook dat kan. Kluts het ei bijvoorbeeld met een beetje ketjap en maak een omelet. Snijd de omelet vervolgens in reepjes. In plaats van een groentemix kopen kun je ook stukjes groenten gebruiken die je over hebt, zoals rode paprika, spercibonen, mais, tauge, Chinese kool, witte kool, doperwten etc.