Nienkes Bonenstoof
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 1 theelepel kerrie, paprikapoeder, sambal
Ingrediënten
250g AH chorizo worst
750g diepvriesspinazie
1 grote gele ui
1 blik 800g bonen in tomatensaus
2 handjes vermicelli ongeveer 100g
Bereiding
Snijd de chorizo door het midden en verwijder het vel. Snijd dan in de lengte 2 keer door zodat je kwarten hebt en snijd hier kleine plakjes van. Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Bak de chorizo met de ui op middelhoog vuur in een beetje olie. Wanneer het iets bruin kleurt en de ui zacht is, voeg de diepvries spinazie toe en een scheut water. Voeg nu ook evt wat kruiden toe, dit kan ook later. Doe een deksel op de pan en houdt in de gaten dat het niet aanbrand, voeg anders een extra scheut water toe. Als de spinazie ontdooid is, voeg de bonen in tomatensaus en de vermicelli toe en laat alles nog even warm worden en de vermicelli gaar koken. Voeg naar smaak evt. nog kruiden toe en zo nodig een extra scheut water.
Nienke over haar gerecht: Dit gerecht ziet er misschien niet zo mooi uit op de foto, maar is heerlijk, makkelijk, in 1 pan te bereiden en goedkoop! In plaats van spinazie kunt u dit nog goedkoper maken met diepvries boerenkool. En ipv chorizo, kunt u ook salami, plakjes knakworst, rookworst of ham gebruiken. Varieer naar hartenlust met kruiden en specerijen. Wij voegen graag nog wat pit toe met sambal of chili. Eet smakelijk!