Nienke’s English breakfast avondeten

Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Nienkes English breakfast avondeten

Smaakmakers: zout, peper

Tips: Genoemde ingrediënten zijn voor de hier genoemde prijzen verkrijgbaar bij gangbare supermarkten als AH en Dirk. Op een weekmarkt kun je vooral tegen sluitingstijd goedkoper uit zijn.

Ingrediënten
600 gram aardappelen
1 ui
250 gram spekreepjes
400 gram champignons
250 gram cherrytomaatjes
700g witte bonen in tomatensaus
4 eieren

Bereiding
Schil en rasp de aardappelen. Pel en snipper de ui. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Was de tomaten en snijd door midden of in kwarten. Doe de aardappelen met de ui en spekjes in een pan en bak op middelhoog vuur, regelmatig omscheppen tot de aardappel gaar is. Verwarm ondertussen wat olie in een andere pan en bak hierin op laag vuur de champignons aan de ene kant in de pan en de tomaat aan de andere kant. Roer dit niet teveel, zodat ze zoveel mogelijk heel blijven. Breng ze op smaak met zout en peper en laat ze in de pan nog even rondom bruin worden.Voeg de eieren stuk voor stuk voorzichtig bij het aardappel, spek, ui mengsel en doe een deksel op de pan zodat ze rustig stollen. Warm dan in een klein pannetje (of in de magnetron) de bonen in tomatensaus op.

Nienke over haar gerecht: Ik vind dit een echt Engels mannen ontbijt. Wij gebruiken het dus ook voor het avondeten. Mijn man wordt hier gelukkig van zowel voor ontbijt, lunch als avondeten. Wij vinden het lekker als het eigeel nog zacht blijft. Dit is ook heel leuk te serveren als losse gerechtjes bij een uitgebreide brunch. Serveer dan alles apart op een bord of in bakjes op tafel. Eet smakelijk!