Nienke’s knapperige AVG uit de oven

Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Nienkes knapperige AVG uit de oven

Smaakmakers: zout, vers gemalen zwarte peper, chilipoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
2 stronken broccoli
450 gram (AH) vissticks
max. 50 gram bak & braad boter

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte. Schil de aardappelen als deze heel vies zijn, anders alleen wassen. Snijd ze in stukken van circa 4 bij 4 cm. Kook de aardappel partjes ongeveer 10 min, zodat ze nog (net) niet gaar zijn. Giet ze af en laat goed uitlekken en uitwasemen. Snijd ondertussen de broccoli in stukjes, zowel de roosjes als de stronk. Meng de broccoli met wat olie, zout, versgemalen zwarte peper, chilipoeder en knoflookpoeder. Meng de aardappel partjes met knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Verdeel zowel de broccoli als de aardappelen over een bakplaat en zet die in de oven.
Haal de aardappel partjes er na 10 minuten uit. Prak ze tot ongeveer 1 cm dikte. Verdeel hierover kleine blokjes bak en braad boter en doe terug in de oven. Na 20 minuten de voortgang bekijken. De broccoli mag een bite houden, maar moet niet zwart worden, anders afdekken. Voeg de laatste 10 minuten de vissticks toe. De maaltijd is gereed als die goudbruin zijn.

Nienke over haar recept: In plaats van de Italiaanse kruiden kun je ook paprikapoeder over de aardappelpartjes doen. Eigenlijk geldt voor alle smaakmakers dat je behoorlijk kunt variëren. Kies wat je lekker vindt. De smaakmakers die in dit recept staan zijn voorbeelden. Als je de broccoli in stukken snijdt, houd er dan rekening mee dat je de stronken in dunnere plakjes snijdt dan de roosjes zodat die ook voldoende doorgaren. Eet smakelijk!