Nienkes rijst met kip kerrie

Nienkes rijst met kip kerrie
geschikt voor 4 volwassenen of 2 dagen voor 2 volwassenen

Smaakmakers: 3 tenen knoflook of een halve theelepel knoflookpoeder, 2 eetlepels Hindoestaanse kerrie masala

Tip: Als u een toko of Marokkaanse winkel in de buurt hebt, koop smaakmakers dan in grote verpakkingen. U doet er soms jaren mee!

Ingrediënten
– 300g Pandan of Basmati rijst
– 800g courgette (2 grote)
– 2 uien
– 2 bouillonblokjes kip
– 400g kip(dij)filet

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit wat olie in een wokpan. Snijd de kip in blokjes. Bak de kip op hoog vuur rondom bruin. Snijd ondertussen de uien en voeg toe bij de kip. Snijd dan de courgette in blokjes en voeg ook toe. Voeg dan de fijngesneden knoflook toe en de kerrie masala en roer goed door. Laat kort bakken maar verbrand de kruiden niet. Voeg dan een kopje water toe en naar smaak 1 of 2 verkruimelde bouillonblokjes.

Nienke over haar gerecht: Wij vinden het erg lekker om nog wat chili toe te voegen, maar dit hoeft niet. Als variatie is het erg lekker om de saus in te dikken met maïzena en melk. Gebruik dan 1-2 kopjes melk en 2-3 theelepels maïzena. Natuurlijk kun je ipv hiervan ook crème fraîche of kokosmelk gebruiken, maar dit hebben wij nooit op voorraad. Verder kun je variëren met de groentes, bloemkool en sperziebonen zijn ook erg lekker. Daarnaast kun je de kip vervangen door vega kip of kikkererwten.

Eet smakelijk!