Nienkes spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 4 eetlepels oregano of Italiaanse kruiden, 2 tenen knoflook, zout en peper, verse basilicum

Tip: Kijk regelmatig bij verschillende supermarkten om te ontdekken wat waar het goedkoopst is.

Ingrediënten
300 gram spaghetti
400 gram (runder)gehakt
1 ei
3 tot 4 eetlepels paneermeel
750 gram diepvries spinazie
2 uien
groot blikje tomatenpuree 140 gram
2 bollen mozzarella

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed het gehakt met het ei en 2 eetlepels oregano/Italiaanse kruiden en voeg zoveel paneermeel toe tot een samenhangend en licht plakkerig geheel. Voeg nu eventueel ook een flinke snuf zout toe. Maak er dan kleine balletjes van (er kunnen zo’n 30 balletjes gemaakt worden). Bak de balletjes rondom kort bruin aan, maar niet gaar. Snijd de uien fijn en pers de knoflook uit en voeg toe aan de balletjes en bak kort mee. Voeg dan de tomatenpuree toe, de overgebleven oregano/Italiaanse kruiden en net zoveel water dat de gehaktballetjes net onder staan. Voeg dan ook de bevroren spinazie toe en roer het geheel door. Schep het mengsel over in een grote ovenschaal. Snijd de mozzarella’s in dunne plakjes en vervolgens in kleine blokjes en verdeel over de ovenschaal. Bak de ovenschaal in 30-40 minuten goudbruin (dek eventueel de laatste minuten af als de mozzarella te donker wordt). Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking en serveer samen. 

Nienke over haar gerecht: U kunt ervoor kiezen de gehaktballetjes in de pan gaar te stoven, waardoor het gerecht minder lang of helemaal niet in de oven moet. Zelf zijn wij gek op het gebakken mozzarella laagje, waardoor we het altijd in de oven doen. 
Dit gerecht smaakt heerlijk met wat blaadjes verse basilicum (ik heb dit in de tuin staan). Ook zijn pijnboompitten er heerlijk bij, maar omdat ze zo duur zijn vervang ik ze vaak door een handje gehakte amandelen of cashewnoten die ik vaak in huis heb. 
Eet smakelijk!