Nienkes vis garam masala

Nienkes vis garam massala
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Nienke’s vis garam masala



Smaakmakers: 2 eetlepels garam masala kruiden

Ingrediënten en kosten
250-300g Pangasiusfilet
300g basmati/pandan rijst
900g doperwten (diepvries)
1 groot blikje tomatenpuree

Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de vis in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Verhit een klein beetje olie in een diepere pan. Voeg de garam masala kruiden toe en bak kort tot het heerlijk geurt. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Pas op dat de kruiden niet verbranden. Voeg vervolgens wat warm water toe tot het een (pasta)sausdikte krijgt. Leg hierin de blokjes vis en daarbovenop de diepvries erwtjes. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 10 min sudderen. Controleer tussendoor dat er voldoende vocht in de pan zit en voeg zo nodig extra warm water toe. Kijk na 10 min of de vis en erwtjes gaar zijn en roer dan alles voorzichtig door elkaar om de vis niet te breken. Laat vervolgens nog 5 min staan zodat de smaken verder in trekken. Serveer naast of over de basmati/pandan rijst.

Nienke over haar gerecht: garam masala kruiden zijn goedkoop verkrijgbaar bij de toko. Het is een mengsel van koriander, komijn, kaneel, zwarte peper, paprika, laurier, kruidnagel, kardemom en cayennepeper. Het beste is om de vis van te voren te ontdooien, maar het kan ook gemaakt worden met bevroren vis. Er zal dan wel extra vocht uit de vis komen. Leg de vis in zijn geheel in de saus en snijd (of druk met een spatel) later voorzichtig in stukjes. Dit gerecht is heerlijk met een flinke schep dikke yoghurt (vol of Grieks) of eventueel wat koksmelk erdoor geroerd in de laatste minuten. Daarnaast smaakt verse koriander of peterselie er ook heel goed bij. Eet smakelijk!