Petra’s pastasaus

Petra’s pastasaus
Geschikt voor 2 volwassenen en 3 kinderen

Tip: in plaats van verse tomaten kun je ook tomatenblokjes uit blik gebruiken

Smaakmakers: 3-4 teentjes knoflook (of knoflookpoeder), oregano, 1-2 eetlepels zoete paprikapoeder, zout, peper

Ingrediënten en kosten 3 paprika’s € 1,19 3 uien € 0,30 een pond tomaten € 0,99 300 gram gehakt € 1,50 2 blikjes (280 gram of 1 tube) tomatenpuree € 0,99 totaal: € 4,97

Bereiding Pel en snipper de ui. Was en snijd de paprika en tomaten klein. Pers de knoflook. Pak een braadpan en voeg wat olie toe. Zet de hittebron op een hoge stand. Braad de paprika, uien, tomaat en knoflook aan onder voortdurend omscheppen. Voeg zout, peper en de paprikapoeder toe. Schep nog eens goed om. Voeg de gehakt toe en bak rul. Zet de hittebron laag en laat het mengsel een half uurtje pruttelen. Voeg dan de tomatenpuree en oregano toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen.

Petra over haar pastasaus: Als je het allemaal wat beetgaar wilt hebben, houd je kortere tijden aan. Gewoon uitproberen wat voor jou het lekkerste is. En klaar is je saus. Wij eten hier meestal van met 2 volwassenen en 3 kinderen. Waarbij er meestal saus overblijft die onze 2 meiden de volgende dag nog een keer eten of die ik invries. Je kunt ook meer maken en dat in porties invriezen. Dat blijft wel een maand of 3-4 goed in de vriezer. Ik kook er alle soorten pasta bij, net wat de kinderen graag willen hebben. Ze vinden het erg lekker en krijgen zo ongemerkt een heleboel vitamines binnen en niet de smaakversterkers en het vele zout wat in de klant en klaar mixen zit. Als je het nog gevulder wilt maken, kun je ook nog wortel toevoegen. Ook heel gezond en dat past prima bij de smaak van de saus, die ietwat zoetig is door de paprikapoeder en de tomaten.