Rita’s groente omelet

Rita’s groente omelet
Geschikt voor 2 volwassenen

Smaakmakers: peper, zout

Tip: Koop grote verpakkingen van lang houdbare verse groenten zoals aardappelen, uien en wortelen. Bij het opvolgen van de bewaartips zijn genoemde groenten maanden houdbaar.

Ingrediënten
4 eieren
2 grote aardappelen
2 dikke wortelen
1 ui
1 paprika

Bereiding
Rasp de wortelen. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Pel de ui en snijd in ringen. Was de paprika en snijd in blokjes. Zet een kleine pan water op en breng dit aan de kook. Voeg de aardappelschijfjes toe en kook ze gedurende circa 3 minuten. Kluts de eieren met wat peper en zout. Bak de voorgekookte aardappelschijfjes aan beide zijden in een koekenpan. Voeg de paprika en uien toe en bak dit 4-5 minuten mee. Voeg dan de geraspte wortel toe en bak dit 1-2 minuten mee. Schenk de eieren eroverheen en bak het omelet aan beide kanten gaar.

Rita over haar gerecht: eigenlijk kun je qua smaakmakers alles toevoegen wat je zelf lekker vindt. Als je niet vegetarisch bent dan smaken spekblokjes hier ook zalig bij. Voeg die dan toe Als de aardappelschijfjes gebakken zijn. Daarna volgen de overige groenten. Zelf verdeel ik het gerecht over 2 pannen. Je kunt er trouwens ook een lekkere salade bij serveren eventueel.