Sandra’s goed gevulde tomatensoep

Sandra’s goed gevulde tomatensoep
Geschikt voor 2 volwassenen

sandra's tomatensoepje

Smaakmakers: 1 theelepel zout, 1 mespunt peper, 1 snufje suiker, 1 snufje cayenne peper

Tip: snufje is de hoeveelheid die je tussen duim en wijsvinger kunt houden

Ingrediënten
2 uien
1 blik tomatenblokjes
1 liter tomatensap
150 gram rijst
200 gram gehakt
4 sneetjes oud brood
2 eetlepels verse peterselie

Bereiding:
Was de peterselie en hak fijn. Pel en snipper de ui. Fruit de ui circa 2-3 minuten tot deze glazig ziet. Voeg de gehakt toe en bak rul. Voeg de rijst toe en bak 1-2 minuutjes mee. Voeg nu de tomatenblokjes, tomatensap, zout, peper toe en breng het geheel aan de kook. Zet de hittebron laag en laat de soep circa 18-22 minuten pruttelen. Rooster in de tussentijd de boterhammen.

Voeg na het verstrijken van de kooktijd de peterselie toe. Houd wat achter om mee te garneren. Breng de soep op smaak met de cayennepeper.

Sandra over haar gerecht: Je kunt eventueel nog een theelepel karwijzaadjes toevoegen. Die geven de soep een bijzondere smaak. Op het brood kun je bijvoorbeeld wat boter of kruidenkaas smeren. Het is een lekker makkelijk soepje voor als je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan.