Suzanne’s spruitjes met vegetarische spekblokjes

Suzanne’s spruitjes met vegetarische spekblokjes
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 1 bouillonblokje

Tip 1: het spruitjes seizoen loopt van oktober tot maart. Voor een goede prijs koopt u ze bij voorkeur in deze periode. In het vriesvak van uw supermarkt kunt u ook buiten het seizoen gunstige prijzen vinden
Tip 2: de kooktijd van de spruitjes hangt af van de grootte. Prik na 6 minuten kooktijd in een spruit om te voelen hoe gaar die is. Verleng de kooktijd naar wens.

Ingrediënten en kosten
800 gram spruitjes € 0,99
200 gram vegetarische spekblokjes € 0,99
600 gram aardappelen € 0,60
scheut pannenkoekenstroop € 0,05
Totaal: € 2,63

Bereiding
Zet een pan met water op. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Maak de spruitjes schoon. Voeg de spruitjes toe en kook in circa 6-8 minuten beetgaar en giet af. Kook de aardappels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en stamp ze fijn met een beetje kookvocht.

Bak de vegetarische spekblokjes goudbruin onder regelmatig omscheppen. Voeg de spruitjes toe en bak 2-4 minuten mee. Voeg de pannenkoekenstroop toe en schep goed om.

Suzanne over haar gerecht: Door de pannenkoekenstroop worden de spruitjes lekker zoet. Ik hoop dat veel mensen op deze website ervan zullen genieten.