Sylvia’s tomatensoep

Sylvia’s tomatensoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 bouillonblokjes, peper, knoflook, 1 theelepel suiker

Tip: het tomatenseizoen loopt van juni tot oktober. Verse tomaten zijn dan extra gunstig geprijsd. Wil je de tomaat snel van zijn velletje ontdoen? Maak dan een kruisje (met een scherp mes in het velletje. Dompel 10-20 seconden onder in kokend water en spoel dan af met (ijs)koud water.

Ingrediënten
750 gr verse tomaten
1 ui
1 Winterpeen
Tijm
1 blikje tomatenpuree 75 gr
1 liter kraanwater

Bereiden
Was en snijd de tomaten in 4 delen en verwijder het harde gedeelte. Pel en snipper de ui. Krab de winterpeen schoon en snijd in kleine stukjes. Hak de tijm fijn. Los de bouillonblokjes op in het water. Bak de tomatenpuree een minuutje met de hittebron op een middenstand. Voeg de ui, wortel, knoflook en peper toe en bak nog 3-4 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg de bouillon en de suiker toe en kook het geheel circa 14-16 minuten onder af en toe door roeren totdat de tomaten uiteen vallen. Pureer de soep met een hittebestendige staafmixer. Garneer met de verse tijm.

Sylvia over haar gerecht: In een mum van tijd heb je een heerlijke, stevige maaltijdsoep en super gezond. Je kunt er natuurlijk nog gehakt balletjes in doen als je vlees eet.