Vega couscous met witte kaas en spinazie

Vega couscous met witte kaas en spinazie
Geschikt voor 2 volwassenen

Smaakmakers: 2 teentjes knoflook, paprikapoeder, peper en zout

Tip: een halve theelepel knoflookpoeder komt overeen met circa 2 teentjes verse knoflook.

Ingrediënten
Witte kaas 1 pakje
Spinazie (450 gr diepvries)
Doperwtjes (pot 350 gr)
Couscous 100 gr

Bereiding:
Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel, snipper en fruit de knoflook. Zet de hittebron op een lage stand en voeg de bevroren spinazie toe. Laat met de deksel op de pan rustig warmen. Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe. Voeg de gare couscous toe. Giet de doperwtjes af en voeg ook dit toe aan de spinazie. Snijd de witte kaas in kleine blokjes. Verdeel de maaltijd over 2 borden en strooi de kaas eroverheen.

Anneke over haar gerecht: Dit is echt snel klaar. Zodra alles warm is kan je aan tafel! Als de kaas erg koud is kan de rest flink afkoelen. Als je dat wil voorkomen kun je de kaas even mee warmen in de pan. Mijn man vond het erg lekker. Zelfs zonder vlees… 😉 Je kunt eindeloos variëren trouwens. Denk aan spekjes, uitjes, paprika of champignons erdoor. Eet smakelijk!