Wendy’s Surinaams-Gelderse rookworst
geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 1 bouillonblokje, peper, 1 teentje knoflook
Ingrediënten
400 gram (AH Basic) witte snelkook rijst
250 gram (AH merk) Gelderse rookworst
450 gram Spinazie à la crème uit de vriezer
scheutje zoete sojasaus
1/2e ui
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Haal de rookworst uit de verpakking en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Bak de ui en knoflook 2-3 minuten tot de ui glazig ziet. Voeg de rookworst toe. Voeg een bouillonblokje, een scheutje ketjap en peper naar smaak toe. Laat het geheel 4-5 minuten met de hittebron op een lage stand onder af en toe roeren, rustig doorkoken met de deksel op de pan. Voeg de bevroren spinazie toe en laat het geheel nog eens 10-12 minuten goed doorwarmen.
Wendy over haar gerecht: Schep eerst wat witte rijst op en schep daar dan de heerlijk smaakvolle spinazie en rookworst overheen. Eet smakelijk!! En wat ik ook nog even kwijt wil: Ik deed dus nooit boodschappen bij de AH, maar heb gemerkt dat sommige Basic producten goedkoper zijn dan bij andere winkels. Vanwege een bonus actie heb ik dit recept ook eens met 2 braadworsten gemaakt.