Angela’s Frittata

Angela’s Frittata
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: zout, peper (eventueel ook Italiaanse kruiden of peterselie)

Ingrediënten

zakje voorgekookte (Aldi) aardappelschijfjes
bakje champignons (Jumbo)
Pakje (AH) schouderham (vleeswaren)
1 Kleine uitje
8 Eieren
200 gr. geraspte kaas (AH Basic)

Bereiding:

Snijd de ham in kleine stukjes. Pel en snipper de ui in zeer kleine stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes tot ze beetgaar zijn.

Doe de eieren met een klein scheutje water, de ham, ui en champignons in een kom en kluts het geheel goed door. Voeg er naar eigen smaak zout en peper aan toe (en eventueel Italiaanse kruiden of peterselie).

Doe een scheutje olie in een koekenpan en laat goed heet worden.
Zet de hittebron op de allerlaagste stand en giet het gehele eimengsel in de pan. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is. Verdeel hier bovenop de schijfjes aardappel en druk het een beetje aan, zodat het in het eimengsel verdwijnt. Laat nu circa 10 minuten op de allerlaagste stand stollen. De bovenkant moet al een beetje harder worden en dus stollen.

Pak nu een groot bord of rond dienblad, leg bovenop de koekenpan en keer het geheel om, zodat het eimengsel op het bord terechtkomt. Gooi nog een klein scheutje olie in de pan en laat de Frittata van het bord afglijden, de pan in. Laat nog circa 5 minuten bakken en strooi geraspte kaas op de bovenkant. Wacht tot dit is gesmolten en snijd de Frittata in 4 stukken.

Angela over haar gerecht:  In diverse kookprogramma’s zag ik de Frittata al enkele malen voorbij komen. Het leuke van dit gerecht is dat je er zelf ingrediënten aan kunt toevoegen of juist weg kunt laten i.v.m. smaak of allergie. Eventueel kun je nog brood erbij serveren en uiteraard kun je ook een vegetarische frittata maken door het vlees weg te laten en bv paprika, lente uitjes, courgette of aubergine toe te voegen.

3 gedachten over “Angela’s Frittata

  1. Je kunt dit ook doen met spaghetti.
    In een pan een klein beetje olijfolie doen en een teentje knoflook aanfruiten.
    Een beetje af laten koelen en een blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten erin verwarmen met eventueel een paar blaadjes bassilicum of italiaanse kruiden.
    Ondertussen de pasta koken en daarna afgieten. Het teentje knoflook uit de saus halen en de saus door de pasta roeren. Eieren loskloppen en door de pastamengsel heen doen en de frittata bakken. Dit is een italiaans gerecht zoals de italianen het zelf ook maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *