Angela’s ovenschotel met gehakt
Geschikt voor 2 volwassenen
Smaakmakers: nootmuskaat
Tip 1: een blik (800gr) doperwten/wortels is precies genoeg voor 2 kookbeurten. Geen kliekjes, dus!
Tip 2: koop mager rundergehakt in de aanbieding bij de supermarkt en bij de Turkse/Marokkaanse slager
Tip 3: aardappelpuree kun je met een scheutje melk maken, maar ook met een beetje kookvocht of een scheutje warme (olijf)olie
Ingrediënten
300 gr aardappelen
1/2 blik (400 gr) doperwten/wortels
250 gr gehakt
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Stamp ze met een beetje kookvocht en voeg nootmuskaat naar smaak toe. Klop de puree luchtig. Bak het gehakt rul in een klein beetje boter of (olijf)olie en warm de doperwtjes met worteltjes op in eigen sap tot ze beetgaar zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met wat boter en beleg de bodem met wat aardappelpuree. Doe hierover wat rul gehakt en weer daarover de doperwten met wortel. Herhaal deze stappen nogmaals en eindig met een laagje aardappelpuree. Bak de schotel tot de puree goudbruin is. (circa 8-10 minuten)
Angela over haar gerecht: Deze maaltijd vult erg goed. Voor wat variatie kun je nog wat geraspte kaas over de schotel strooien voordat het de oven ingaat. Je kunt ook eventueel de doperwten en wortels eens vervangen door bijvoorbeeld sperziebonen.
Vergeet de anijszaad niet!
Dat ziet er lekker uit mevrouw, we gaan hem proberen
Vandaag gemaakt met Chinese kruiden door het gehakt was erg lekker.
Dank je wel voor het idee