Annekes broccolisoep

Annekes broccolisoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Smaakmakers: bouillonblokje, peper, zout

Ingrediënten 
500 gram (Aldi) broccoli
(AH basic) schouderham plakjes
3 of 4 aardappelen (niet te vast kokende)
Slagroom
1 liter kraanwater

Bereiding:

Schil en snijd de aardappelen in blokjes en snijd de broccoli in kleine stronkjes. Snijd de stelen van de broccoli in plakken. Zet het water op met het bouillonblokje en voeg de broccoli toe. (Indien nodig lengt u het water aan tot de groenten ondergedompeld zijn). Laat circa 15 minuten doorkoken. Pureer de soep daarna met een hittebestendige staafmixer. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de plakjes ham in dunne reepjes en bak ze even in een koekenpan. Serveer een kom soep en garneer met een schepje ham reepjes.

Anneke over haar gerecht: Soep is erg goed in te vriezen. Je kunt ook op allerlei manieren variëren. Je kunt de soep eventueel ook maken met andere groenten dan broccoli, bijvoorbeeld prei, courgette, paprika, wortel, etc. Ander vlees kan ook, bijvoorbeeld gebakken spekjes of rookworst. Als je een keer luxe wilt doen, lekkere gerookte Serrano of parmaham. Maar vis is ook goed mogelijk. Bijvoorbeeld zalm. Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Annekes broccolisoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *