Annekes broccolisoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: bouillonblokje, peper, zout
Ingrediënten
500 gram (Aldi) broccoli
(AH basic) schouderham plakjes
3 of 4 aardappelen (niet te vast kokende)
Slagroom
1 liter kraanwater
Bereiding:
Schil en snijd de aardappelen in blokjes en snijd de broccoli in kleine stronkjes. Snijd de stelen van de broccoli in plakken. Zet het water op met het bouillonblokje en voeg de broccoli toe. (Indien nodig lengt u het water aan tot de groenten ondergedompeld zijn). Laat circa 15 minuten doorkoken. Pureer de soep daarna met een hittebestendige staafmixer. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de plakjes ham in dunne reepjes en bak ze even in een koekenpan. Serveer een kom soep en garneer met een schepje ham reepjes.
Anneke over haar gerecht: Soep is erg goed in te vriezen. Je kunt ook op allerlei manieren variëren. Je kunt de soep eventueel ook maken met andere groenten dan broccoli, bijvoorbeeld prei, courgette, paprika, wortel, etc. Ander vlees kan ook, bijvoorbeeld gebakken spekjes of rookworst. Als je een keer luxe wilt doen, lekkere gerookte Serrano of parmaham. Maar vis is ook goed mogelijk. Bijvoorbeeld zalm. Eet smakelijk!
Ik heb laatst een variant gemaakt met courgette, prei en gerookte zalm. Ook een erg lekkere combinatie!