Annekes macaronischotel

Annekes macaronischotel
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper en zout, paar druppels smaakversterker (bijvoorbeeld van Maggi)

Tip: Koop grote verpakkingen voor een goede prijs. Doe dit alleen bij lang houdbare ingrediënten, zoals macaroni.

Ingrediënten

500 gram macaroni
1 grote pot sperzieboontjes (680 gr)
1 flinke ui
1 bakje champignons 400 gram
400 gr gehakt

Bereiding:

Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Laat de sperzieboontjes uitlekken in een vergiet. Smelt wat margarine in een hapjespan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg daarna de champignons toe en bak even mee. Doe de uitgelekte sperzieboontjes erbij en laat goed doorwarmen. Giet de macaroni af, laat goed uitlekken en voeg deze bij het gehakt/groenten mengsel. Breng op smaak met wat zout, peper en smaakversterker.

Anneke over haar gerecht: Dit gerecht is het lekkerst als je het een dag vooraf maakt omdat de smaken dan lekker intrekken. Je kunt natuurlijk ook verse sperziebonen gebruiken als ze in het seizoen zijn.

Eén gedachte over “Annekes macaronischotel

  1. Pingback: Budget Talk: Bijstandsgerechten » The Devil Wears Wibra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *