Annekes pindasoep

Annekes pindasoep
geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

annekes_pindasoep

Smaakmakers: bouillonblokje, indien gewenst een theelepel sambal

Ingrediënten 

1/4e pot pindakaas
200 ml (AH) kokosmelk
500 gram prei
200 gram kipfilet
125 gram (AH) taugé
500 ml kraanwater

Zet het water op met een bouillonblokje en de hele kipfilets. Als de kip gaar is kun je die eruit halen en heel fijn snijden. Voeg de fijngesneden kip weer toe aan de bouillon.
Voeg nu de pindakaas en kokosmelk toe. (Indien u sambal toevoegt, dan kunt u dat ook nu toevoegen.)Was de prei en snijd het in ringen en voeg die toe. Laat de soep even koken tot de prei gaar is. Zet de hittebron uit. Voeg als laatste de taugé toe en laat die even warm worden.Anneke over haar gerecht: Je kunt deze soep helemaal naar jouw smaak aanpassen. Je kunt i.p.v. een 1/4e pot pindakaas ook minder pindakaas gebruiken. De taugé, kun je eventueel weglaten. De soep heeft namelijk al voldoende groenten. Als je deze soep wil invriezen of eerder wil maken en later opwarmen, voeg dan de taugé nog niet toe. Doe de taugé er pas bij als je de soep opdient, anders wordt de taugé erg zacht en slijmerig.

8 gedachten over “Annekes pindasoep

  1. pindakaas kan je ook zelf maken door een goedkope zak pinda’s te kopen (zout eraf spoelen als dat erop zit) en dan in de keukenmachine smerig maken.

  2. Heerlijk recept. Ik maak het vaak met sperciboontjes uit blik erin, sneller gaar. Ook neem ik kipstuckjes van de vega-slager; wel duurder, maar ook verantwoord er !!
    Eet smakelijk, allen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *