Annekes spaghetti tomaat / rucola

zakje nnekes spaghetti tomaat / rucola
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Annekes spaghetti tomaat rucola
Smaakmakers: knoflook(poeder)

Ingrediënten 
gepelde tomaten in blik
blok witte kaas
400 gram spaghetti
zakje (Aldi) rucola
2-3 uien
1 zak spekjes

Bereiding:
Pel en snipper de ui (en indien van toepassing de knoflook). Snijd de tomaten in blokjes. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe de spekjes in een koekenpan en bak deze zonder extra vet. Voeg de ui en knoflook toe en bak op hoog vuur 1-2 minuten. Zet de hittebron laag, voeg de tomaten toe en laat ze mee warmen.
Snijd in de tussentijd de witte kaas in kleine blokjes. Schep de spaghetti op borden en schep het spek-ui-tomaat-mengsel eroverheen. Strooi de witte kaas blokjes over de pasta en daarna wat rucola.

Anneke over haar gerecht: Dit recept heeft een vriendin ooit voor me gemaakt. Zij gebruikte verse tomaten, maar tomaten uit blik gaan ook prima. Het is simpel, kost ongeveer 10-15 minuten om te maken en is erg lekker! Als je het mooi opmaakt is dit een heel goed gerecht om een date voor te zetten! Er zijn twee manieren om alles klaar te maken, een snelle manier (hier boven) en een wat langere manier (hieronder)De langere manier:

Hier worden de tomaten niet met de spekjes gebakken maar gaan die de oven in.
Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaten in plakjes. Leg de tomaten dakpansgewijs in een ovenschaal en strooi de ui en knoflook erover. Doe er wat (olijf)olie overheen en zet dit 15 min in een oven op 180 graden. Hou goed in de gaten of de tomaatjes niet te hard gaan, ze moeten niet te zacht worden. De uitjes mogen wat harder blijven. Verder is het recept hetzelfde. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *