Annekes zeemansverdriet

Annekes zeemansverdriet
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Smaakmakers: 1 eetlepel kerriepoeder

Tip: om ervoor te zorgen dat spekjes minder vet zijn, kunnen ze vóór bereiding in keukenpapier gerold worden. Leg in een magnetronbestendige schaal met deksel en bak 1 minuut op vol vermogen. Het vet wat vrij komt wordt geabsorbeerd door het keukenpapier. Zo gaan de spekjes magerder de pan in. Ook kan de spek uitgebakken worden (zonder boter/olie) waarbij het vrijkomende vet wat als overtollig beschouwd wordt simpelweg weg geschept kan worden

Ingrediënten

400 gr rijst
1 blik (400 gr) kapucijners
1 zakje (300 gr AHBasic) spekreepjes
100 gr rozijnen
1 appel
2 uien

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de uien en de appel in kleine stukjes. Bak de spekjes in een diepe koekenpan of wok. Voeg de ui toe aan de spekjes. Als de uien glazig zijn kunnen de rozijnen erbij. Strooi nu het kerriepoeder over de spekjes.

Als alles gaar is en de rozijntjes zacht zijn kunnen de appelblokjes en de uitgelekte kapucijners erbij. Roer de gekookte rijst door het gerecht.

Anneke over haar gerecht: Het vocht van de kapucijnen kunt u tijdens de bereiding gewoon gebruiken. Dat geeft extra smaak en het maakt het gerecht minder droog. Wilt u meer groenten? Dan kunt u tegelijk met de uien bijvoorbeeld ook paprika meebakken. In plaats van spekreepjes kan ook voor gehakt gekozen worden. Dat smaakt ook minder zout. Houd u van lekker zoet? Voeg dan een extra appeltje toe!

12 gedachten over “Annekes zeemansverdriet

  1. Goed gerecht voor kleinere kindjes! Mijn dreumes en peutertje smullen ervan. Ipv spekjes heb ik gehakt gebruikt en een beetje kaneel toegevoegd. Geen zout! Goedkoop en gezond eten, helemaal goed!

    • Ik maak het ook wel eens met gehakt, runder of lams gehakt zou kunnen. Maar kip smaakt ook prima. En als je er iets meer bonen door doet dan is het ook vegetarisch prima te doen. Dan misschien iets zout erbij voor de smaak, maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *