Annettes poetslap tip

oud dekbed waar bijvoorbeeld scheuren inzitten, in kleine lapjes knippen.
Deze lapjes kun je voor veel dingen gebruiken, afstoffen, in de auto om de olie te checken, schoenen poetsen…

2 gedachten over “Annettes poetslap tip

  1. Ik gebruik al jaren oude t- shirts om te poetsen. Deze pluizen niet en het werkt uitstekend. Ook als poetslap voor de auto is dit ideaal. Oude dekbedovertrekken gebruik ik bij verfklussen. Zijn lekker grote lappen en werkt voor mij beter dan afdekken met plasticfolie. (Dit schuift overal af!)

  2. Lakens verslijten meestal op de ‘ligplaatsen’ terwijl de rest van het laken nog in heel goede staat is. Ik scheur het laken middendoor, draai de delen zodat de versleten rand aan de buitenkant komt te liggen en naai die stukken terug aan elkaar met een platte naad. De platte naad ligt in het midden van de matras en niemand heeft er last van . Het laken kan op die manier gerust nog een hele tijd verder gebruikt worden. Zijn die lakens dan niet meer te herstellen, dan haal ik de beste stukken eruit en leg zo twee lappen op elkaar die ik zigzag en ik heb een nieuwe schotelvod…. De rest van het versleten laken degradeer ik dan tot poetslappen of tot lappen voor allerhande klusjes.
    Sponshanddoeken met versleten plekken worden getransformeerd tot gastendoekjes, washandjes of toen onze kinderen klein waren slabbetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *